2014-08-14

Pamatai pasimėgaujant

Atsiprašau už nelabai konstruktyvų įrašą ... ;)
Sunkūs žemės darbai baigėsi ir dabar gana malonus putplastinio pagrindo dėjimas.
Įprastų pamatų statyba gana purvina, o štai šis plokštuminių pamatų etapas gana švarus ir lengvas - galima ir atsipūsti, pasimėgauti.
Užtruks bent kelias dienas. Bus PAPILDYTA.

Nužymėtas namas paliktas savaitei, tad lietus pagrindą gerai suplukė - net duobutės kai kur pasirodė, kurias išlyginom. Realus išlyginimas +-1cm.



XPS 300 putplastį perimetru klijuojam spec putomis. Pagrindą klosime pigesniu EPS 80/100 putplasčiu.

KLAUSIMAS: ką daryti kad pistoletas neuždžiūtų? Palikau dienai su puspilniu balionu - uždžiuvo. Tik vos šnypščia. Truputi nuostolis kasdien pistoletą pirkti.

Šis šiltinimas dedamas tiesiai ant ~40cm žvirgždo/smėlio. Kiti, mačiau, daro hidroizoliaciją, bet kai nėra rosio tai tikrai neprasminga - juk namas ant kalnelio stovi.



Atsivežėme ir lankstinius pamatams ir sąramoms - gražumėlis ;)
Ieškojau, kas lanksto automatu - tai garantuotas tikslumas ir saikinga kaina. Įdomu, kad lankstytojai gaminį įkainoja pagal svorį: man gavosi 2800 už toną, viso 400 lt - labai neblogai.
Kam įdomu, pagūglinę rasit tą vienintelį gamintoją Vilniuje.



PAPILDYMAS 1
Naktį smarkiai nulijo, o ryte pamatuose radome 'duobę', net apie 3-5 cm įgylėjimą ten kur dėjome kanalizaciją (nuotraukoje nelabai matosi). Nors ten trombavome kuolu ir kojomis, bet to rodos nepakanka. Lietus veikia efektingiau!
Antra foto - tai žiūrovai praskrido, nuo Vilniaus atnešė :)



PAPILDYMAS 2 - klijavimas
Nuotraukoje 3 pamato šiltinimo sluoksniai: 2x5cm XPS (tik po sienomis) ir 2x10cm EPS 80-100.
EPS atvežęs vairuotojas 'nusistebėjo', ko iškart neėmėm 400x400x30cm - ir tokias gamina, tik paprašyt reikia! Nežinojome ...
Taip tikrai būtų paprasčiau. Bet kažin ar perpjauti, laidų ir kanalizacijos skyles išpjauti būtų lengva. 15 cm pjauti pjūklu - tai jau galimybių riba, matyt. Gal kitą kartą imčiau 200x200x15cm.
Taigi, turimas 10cm plokštes klijavome 2 dienas. Naudojome šiek tiek 20cm kaiščių, šiek tiek putplasčio klijų.
CT84 - greit džiūna, klijuoti iškart, mažai pučiasi, brangesni, bet balone yra daugiau.
Montagefix-ST - pučiasi, klijuoti palaukus 10 min. Šie labiau patiko.
Sunaudojau gal 7 balonus. Dar kokius 5 sunaudosiu kraštų klijavimui. Tai žymiai mažiau nei sunaudojo BangųNamas (27 vnt). Pas kiekvieną savas supratimas. Manau kad klijai nebūtini. Paprastai jų išvis nenaudoja.

PAPILDYMAS 3:
plokštę klijuoti gal net nebūtina, o vat vertikalius elementus - labai svarbu įtvirtinti.
Betonuojant mums išlaužė kėlis vertikalius. Bet tik tuos pirmuosius, kuriuos nemokšiškai ir taupiai klijavau. Klijų jiems negailėti. Ir pašiaušti pjūklu rekomenduoju. Tada bus ramu betonuoti.
Bet net labai silpnai užklijavus, nieko baisaus neatsitiko, nes buvo dar papildomas sienelės paramstymas lentomis.



6 komentarai:

  1. Su pistoletu visada komplekte turi būti ir valiklio buteliukas. Dirbant vis pavalydavau, ne kiekvienu purkštelėjimu, bet ir neleisdamas ušdžiūti. Pavalymas tai tiesiog prieš padėdamas įrankį gerai užsuku ventilį ir purkšteliu ant galo valiklio. Nereikia nusukinėti putų ir keisti jų valiklio buteliuku. Pilnai praplaunamas pistoletas tik jei nebėra putų ir nėra kito pilno buteliuko. Niekada nepalikti apytuščio putų flakonėlio ant pistulo.
    Putos keičiamos taip: nuspaudi gaiduką ir nusukinėji putas. Nusukus greit nuplauni per viršų einančias putas neatleidinėdamas gaiduko. Vėl prisuki putų balionėlį ir ties jo išsihermetinimu atleidi gaiduką. Darbo metu, nepūsdamas putų nors ir 5 min užsuku ventilį.
    Tikiuosi supratot.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už atsakymą, bet jis nelabai padėjo - perku pigius pistoletus (pic). Jie neturi ventilio. Eksperimentuoti su brangiais kažko nesinori.
      Ir nesupratau, kodėl keičiant baloną būtina spausti gaiduką - jis arba leis putas arba neleis jei ventilis užsuktas.
      Kaip valiklį naudoju Acetoną, bet tai matyt irgi bloga idėja. Na dar pardavėjų pasiklausiu.

      Panaikinti
    2. kiek tas pistikas kainuoja? man jis labiau i vienkartini panasus.

      Panaikinti
    3. Jei nusuksi balionėlį nenuspaudęs gaiduko, visas putų likutis lips per viršų. Nuspaudus jos dalinasi, mažiau viršun pučia. Čia elementari praktika, todėl ir sakau :)
      Tokio tipo pistulių net neteko matyt o ir nebūtina brangių pirkt, yra po 24lt visai neblogi. Brangūs tik tiek gerai, kad putos nelimpa prie korpuso, lengviau valosi.
      Beje, "perku pigius pistoletus" reiškia kad perki ne vieną, susumavus jau gaunasi kaina artima normaliam :) ir dar, akcijinės ar visokios pigios putos nevisada reiškia sutaupytus pinigus. Dažniausiai maža kaina reiškia mažą putų kiekį. Pats daugiausiai perku brangesnes, bet su daugiau putų (pvz makroflex 65) - jų išeiga kaip dviejų pigių balionėlių, jei nedaugiau. Pigiena iš niekur neatsiranda, jei pigu, reiškia kažkieno sąskaita :)
      Acetonas gerai, tas purškiklis irgi jo pagrindu tik kad brangesnis, truputį patogesnis.

      Panaikinti
  2. Turiu penosil pistoleta. tai nei uzsukineju nei valau nei kazkokius kitus dalykus darau. Niekas neuzdziuva. Pats galiukas lauke apdziuva pastovejas bet ji su peiliuku mechaniskai perbrauki ir toliau naudoji

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pirkom paprasčiausią pistoletą su ventiliu ~30Lt. Net nenuimam putų baliono, tik užsukam ventilį iki galo, po kelių savaičių vėl atsuku ventilį, suplaku nenusuktą balioną ir vėl naudoju :)

    AtsakytiPanaikinti

Komentarai senuose blogo įrašuose moderuojami. Luktelkite kelias dienas kol Jūsų žinutė pasirodys.