2017-03-08

Nedarykite taip. Palėpės apdailos vargai

Suprojektavote gyvenamą palėpę? Įsivaizduojate jaukią vietelę kaip ši?


Cha cha.
Jei darote patys, tai bent pusmetį ji atrodys maždaug taip:


Paveiksliukas linksmas, tačiau begalės kampų kampučių užknisa nerealiai.
O dar medžio ir glaisto jungtys?  Daug krapštymosi, bet vis vien skilinės  garantuotai :/

Gegnes laikančią sija dėl visokių konstrukcinių niuansų teko uždengti kitu medžiu

Esam perfekcionistai, tad darome kad viskas būtų mikroniškai lygu.
Bet anksčiau butą remontavomės ir žinome, jog tuos nelygumus pastebėsim tik 1 mėnesį, bet ... na negalim kitaip.
Eh tas lietuviškas charakteris ...

Taigi, gyvenama palėpė su medinėmis stygomis:  daug bjauraus krapštymosi... Kainuos pinigų ir nervų jei kausitės su darbinkais. Idealiai kaip paveiksliuke nebus.
Pagalvokite prieš svajodami-projektuodami ;)

Beje, ir nepirkite šio šlamštiško glaisto Mokvežoje.
Tai miltai su vandeniu. Visiškai silpnas, išmetimui. Knauf ar Igis - OK.


21 komentaras:

  1. mažiau perfekcionizmo, kolegos!! iškęskit tą pirmą mėn. o kai suskils, su akrilu prasieisi ir dzin. gyvenkim kaip pietiečiai - remontuoji tik esant reikalui ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. o kodel viskas turi buti lygu?? kas taip sugalvojo? tegul skyla. arba kaip kolega sako akrilas arba yra polistiroliniu dekoratyviniu juostu, kurios irgi puikiai maskuoja visus itrukimus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš visada darbus pradedu su geriausiom intencijom padaryti idealiai. Eigoj, aišku, kadangi viską darau pirmą kartą, idealiai nesigauna :D Pirmą mėnesį erzina, po to pamiršti ir džiaugies pats pasidaręs. Nesuku galvos dėl estetinių trūkumų savo name, kurių yra sočiai. Svarbu laikytis taisyklių, kad būtų tvirta ir kokybiška. O kad gulsčiukas "verkia" ar kažkur įskilo kas nors, tai koks skirtumas.

      Panaikinti
  3. Na, juk iš pavadinimo ir taip aišku - Shitrock..

    AtsakytiPanaikinti
  4. bet ar tikrai su sheetrocku taip viskas prastai. kažkaip prisižiūrėjau kaip visi USA būtent juo dirba, o jo nesustingimas ir naudojimas toliau kad ir kitą dieną mane gal labiausiai domino po pirmo siūlių glaistymo su knauf, kur reikia suktis, nes jis stingsta.

    ar tikrai jis toks prastas, ir ką tada naudot galvojant būtent apie ilgesnį laiką.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Glaistymui ar siuliu lyginimui? ;)

      Panaikinti
    2. Sheetrock blogai Mokvežoje, spėju. Dabar su nuolaida pardavinėja. Kažkaip neprižiūri kokybės. Gal perlaikytas.
      Ten ir pirktas Igis buvo blogai. Išsisluoksniavęs. Sumaišius, tepėsi blogai. Nors stiprumas buvo normalus.
      Bet Mokvežoje glaistų daugiau nepirksiu net netyčia.

      Panaikinti
  5. Aiwanecro, o kodėl mažiau kokybiško rezultato, net jei kažkas tai įvardina perfekcionizmu? Jau kuris laikas "pats sau statybininkas" bloguose skaitau, kad gali būti ir brokas, svarbu pats darau. Bet brokas yra brokas, kokybė yra kokybė. Juk negertumėte nešvaraus pieno, net jei ir pats melžėte karvę to nemokėdamas? Lygiai kaip greičiausiai nesakytumėte ant atsilaupusio automobilio kėbulo dažų, kad čia viskas ok ir nerūpi perfekcionizmas, nes čia pats špakliavau ir nudažiau. Nes tą visi mato.
    Manau brokas yra brokas, ir jis netampa mažesniu broku, net ir jei kažkas galvoja, kad kokybės siekimas yra perfekcionizmas. Arba nesubeba pasakyti tiesą pačiam sau, kad nemoku kokybiškai padaryti, pats sau to nepripažįstu, bet vis tiek darau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sveikinu su kvailiausiu 2017 metų komentaru :D esmė yra tame, kad niekas to broko nematys, gulsčiuko prie sienos nedės ir lapo už jo nekaišios. Pamatys nebent savo srities specialistas, bet ir tai ne visada.
      gal tu nebevartok tų blogų, nes tau darosi bloga :) vartok geriau forumus apie paskolas

      Panaikinti
    2. :) never hire metalhead - even for blogging :)
      broko čia tikrai nėra - čia yra vizualinio perfekcionizmo siekimas, bet deja tas perfekt vaizdelis rūpi tik:
      - pačiam darytojui - pasidžiaugti
      - pirkėjui - parodyti kaip prastai pastatyta
      - gyventojams - jokios įtakos, spėju net nepastebės, o jei ir pastebėtų, sakytų "na turbūt taip ir turi būti"
      :)
      kaip ir minėjau - jei atsiras kokių defektukų, nepergyvenkit, yra remonto priemonių. o defektų tikrai bus, nes toks jau tas gyvenimas, jis mėgsta laikinus dalykus :)

      Panaikinti
    3. wi speak london? aš irgi sakau, kad reikia samdyti tuos, kurie klauso prastą muziką, kuri be narkotikų net nesiklauso :) tada pavartoję ne pačios auksčiausios kokybės narkotikų, gali bandyt blog'int. Skaitovams rekomenduojama irgi būt pavartojus, nes kitaip gali nesiskaityt blog'as :D

      Panaikinti
  6. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oho koks išsamus strapsnis :) aš jau kelintą kartą pastebiu: Ignui dėmesio trūkumas :) jei kas iš blogerių kokį straipsniuką įmeta, tai ir jis turi ką nors parašyt žūt būt, kad nelikt užmirštam :) nors ir neturi ką rašyt..Anonimas irgi pats sau buvai ? :) :) :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dirbti tingisi, tai galvojau parašysiu ką nors ..
      Sutik, visgi yra šiokios tokios naudingos info apie kurią niekas nerašė ;) Ar įdomiau 10-tą kartą skaityti kaip sienas mūrijo?
      Statybų forumo moderatorius (estatytojai.lt) nieko man dėl to kol kas nesakė.
      Piktus Anonimus gal reikėtų iškart trinti. Ir tave? :)
      Susitaikyk, greit bus dar 1 straipsniukas laisva tema. Bet apie tai dar niekas nerašė! O gal aktualu?

      Panaikinti
    2. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    3. beje, jei apie rasyma ne i tema, tai pas mane bloge didziausia statistika renka ne strojkiu tematika, o post'as apie isvyka i lenkija :)

      Panaikinti
    4. Visada yra smagiau skaityti blogus, kuriuose kažkas kažką darė savo rankom, nei skaityti blogus kuriuose sumoka bapkes ir paisterikuoja, nes mokėjo bapkes, tai paisterikuot privaloma. Kokiu tikslu rašomi tokie blogai, tai aš nesuprantu, nes jie ne apie statybą, o apie sulėtintą namo pirkimą ir isterijas :)

      Panaikinti
    5. estatytojai.lt niekad ir nesikiš į blogerių/komentatorių kivirčus :) Patys skaitytojai labai šauniai pasimoderuoja tam tikra prasme. Iki šiol atsirado tik vienas blog'as, kuris buvo pašalintas iš sekamųjų sąrašo dėl visiškos statybų temos nesilaikymo. Informatyvu, neinformatyvu - visi blog'ai skirtingi. Vieni savo statybas aprašo iki smulkmenų, kiti tik sukelia kelias nuotraukas ir džiaugiasi/giriasi statybų eiga. Dažnai informatyvesni būna komentarai po įrašu, nei pats įrašas. Visko būna. Žodžiu, ką noriu pasakyt, kad džiaukitės statybiniais blog'ais ir jų autorių noru dalintis informacija vietoj to, kad anonimiškai piktintumėtės dalykais, kurie jums nei įdomus, nei reikalingi. Nenaudinga? Nebeskaityk. Niekas neverčia spaust nuorods :)

      Panaikinti
    6. Moderacija ar bent sudrausminai reikalingi.
      Štai į ką pavirto Rusijos statytojų blogai be moderacijos:
      https://www.forumhouse.ru/blogs/ - moteriškės ten copy-paste receptus šimtais varo, o apie statybas jau ir nedrįsta parašyt.

      Panaikinti
    7. Kad kažkam kažkoks įrašas tiesiog neįdomus, tai tik jų pačių bėdos yra. Ne kartą jau komentaruose blog'ų autoriai buvo mokyti (ne)rašyti vienų ar kitų dalykų ir tai darė skaitytojai. estatytojai veikia nuo 2013 metų pradžios. Per tą laiką buvo vos keli ne į temą įrašai apie kokias nors atostogas ar panašius nestatybinius reikalus. Tiesa, nepriėmiau gal 3-4 blog'ų, kurie rašė per daug plačiai, toli gražu ne pagrinde apie statybas arba buvo orientuoti reklamai. Iš tiesų praktiškai nėra ko drausminti. Galiu tik pasidžiaugt, kad nei vienas blog'eris nekelia problemų. Ir dabar mes čia diskutuojam neaišku apie ką, nes kažkokiam anonimui tiesiog nepatiko įrašas...

      Trumpai tariant: bus problemų, bus ir moderacija. Tikrai neleisiu estatytojams tapti puslapiu, kurį atsidaręs rasi keksiukų receptą ar įrašą "kaip išsirinkti lituoklį" :D

      Panaikinti
  8. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti

Komentarai senuose blogo įrašuose moderuojami. Luktelkite kelias dienas kol Jūsų žinutė pasirodys.