2017-12-27

Namo LED papuošimas

Yra skulptūros menas, yra land art, yra light art. Didesniame sklype galima žaisti :)
Jau bent 3 šviesos skulptūros suplanuotos. Bet ..
Namas dar nebaigtas, tad kiemo kūrybai skyriau minimumą laiko.
Galvojau užtruks 1-2 val. Truko 4-5 val ... kaip visad...
Štai kas gavosi: NAMUKAS!



Mūsų namas ant kalvos, matosi iš toli, atrodo neblogai ;)
Panaudota:
Dvi girliandos Warm White 10m, po 3,6€. Girliandos vidinio naudojimo (neatsparios vandeniui), bet viduje dar remontas, panaudojau lauke. Kol kas sugedo tik 1 iš 6 gradinių. Gal tiesiog nutraukiau tampydamas. Nedegančios lemputės nelabai matosi. Šiaip ar taip tai laikinas pigus kūrinys, pabandymui. Gal, nutinkavus namą, padarysim tai rimtai - nuolatiniam pašvietimui žeimą.
Girliandos tvirtintos prie vinukų įsuktų į dujų silikatą.


Raudona LED juostą prilipdžiau iš vidinės lango pusės. Juosta nieko nekainavo nes ją kinas netyčia atsiuntė. Gi nesu toks beprotis kad namie raudoną apšvietimą daryt ;)
+ 12V maitinimo blokas už 5€.


Viduje tinko dar nėra. Kabo girliandų instaliacija.
Išorėje


Su grėsmingai artėjančiais! :) 2018 taisiais ...

6 komentarai:

  1. Visai smagiai atrodo. Aš planuoju, kai pagaliau darysiu pakalimus, prie stogo krašto per visą perimetrą prilipdyt laukui skirtą led juostą kažkokią, kad per šventes gražus kontūras namo šviestų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na tik neuzsidek per galingos. Kaimynystej vieni turi uzsideja aplink nama, tai kieme naktimis sviesu kaip diena ;) o beje.. Man atrodo lankscioj skaidrioj slangoj atsparesnes tos girlendos nei kokios Led juostos. ;)

      Panaikinti
    2. Geriausia dėti reguliuojamo stiprumo.
      O dar geriau - individualiai programuojamus/adresuojamus LED - tada kiekvieną vakarą gali kitokį 'filmą' ant namo rodyt ;)
      Šiaip LED papuošimas galėtų būti PRIVALOMA dalis kiekviename naujame name. Gi koks grožis kai kalvotoje vietovėje šviečiantys namukai žiemą stovi.

      Panaikinti
    3. Tiesą sakant nesidomėjau dar konkrečiais produktais. Bet faktas, kad per ryškus yra blogai. Reguliuojamas būtų puiku. Technine dalim visai nesidomėjau, tik jau porą metų turiu idėją, kaip tai turėtų atrodyti. Svarbiausia, kad nereiktų nuiminėti kasmet ir neatrodytų juokingai likusiu metų laiku.

      Panaikinti
    4. Privaloma :D aha... Verygai pasiūlyk ;) jau užtenka ir A+ klasės privalomumo... o be to reikėjo pažiūrėt 24 val laidą ar TV pagalbą.. neatsimenu kurioje rodė kur žmogelis gavo baudą, kad per ryškiai šviečia jo girlianda :) asmeniškai aš pats kol kas nežadu į tokias "amerikoniškas" madas investuoti pinigus... na tik simboliškai dėl nuotaikos ;) beje jei mano namo perimetras 50 m. su stogo pakilimais ir kraigais daugiau metrų gaunasi... tai jei LED minimum 5w/m tai gaunasi minimaliai 250w. Bet manau reiktu galingesnių... tai 500W :) nematau poreikio tiek spiginti.. kai namuose siekdami sutaupyti elektros energijos pereinam visi ant ekonomiškų LED lempučių ;)

      Panaikinti
  2. Puiki ir originali mintis! Labai gražu.

    p.s. Privalomo LED papuošimo mintis man patinka :)

    AtsakytiPanaikinti

Komentarai senuose blogo įrašuose moderuojami. Luktelkite kelias dienas kol Jūsų žinutė pasirodys.