2021-02-14

Plastmasinis trapas leidžia

Statybų bloguose paprastai dalinasi svajonėmis, statybomis ir įkurtuvėmis, bet feilais - labai retai ;)
O reikėtų... gal tai kitus apsaugos nuo klaidos.

Prie kelis metus pasidariau gražų dušą antrame aukšte. Pagal instrukciją, kruopščiai.



O prieš pusmetį tas gražus Dušo latakas ALCAPLAST APZ8 pradėjo leisti į pirmą aukštą per lubas. Laimei šios dar neuždėtos - nuostolių nebuvo.
Pasiaiškinus.. matosi kad silikono sandarinimas nelimpa prie tos plastmasės. O ir pats silikonas rodos traukiasi. Silikonas firminis. Per tarpą vanduo nubėga toliau kur randa kitą neprilipusį tarpą ..

Išlupau silikoną, su pipete tarpą užpyliau hidroizoliacija Mapegum WPS, kas gal ne geriausias sprendimas nes ji skirta tepti, o užpilta neišdžiųna iki galo..


Praėjus pusmečiui ... silikonas vėl atlipęs, skylės vien. Nors dar neleidžia. Matyt ta hidroizoliacija sulaiko.
KĄ DARYT?
Kuo užpilti?
Plastmasės tokios yra bjaurios, slidžios, prie jų silikonai/klijai sunkokai limpa. O ta plastmasė dar juda nuo karšto dušo temperatūrų..
Ar keisti visą trapą į metalinį? :)

5 komentarai:

  1. Keista. Turiu toki patį trapą. 90cm, tik grotelių dizainas kitas. Tokių problemų neturėjau. Pats stačiau, vėliau prieš dedant plyteles hidroizoliavau 2-3kartus. Silikonas laiko, sanitarinis "denbrawen" bespalvis. Jei jau jis pavestų tai hidroizoliacija saugo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas mane irgi toks. Buvo atšokęs, bet antrą kartą riebiau pratepiau ir kolkas ok.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hm, o kodėl rinktasi dėti plastmasinį trapą? Mes dėjome kažkoki tais nerudijančio plieno už 70 eur - pigiau, puikiai laiko ir dar dvipusis, galima plytelę klijuot arba vientisą viršų turėt.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kvailas buvau..
      Dabar matau pilna metalinių trapų už 50-70€, o prieš 3 metus kažkodėl mačiau tik po 200-300€ kas yra absurdas. Pirkau plastmasę už 100€ kuri dabar tiek pat kainuoja.

      Panaikinti
  4. Nėra priežasties tam silikonui iš principo nelipti. Tik prieš tepant būtina gerai nuriebalinti. Dėl ramybės galima pašiaušt trapo šonus švitriuku (aišku po to vėl idealiai nuvalyt).

    AtsakytiPanaikinti

Komentarai senuose blogo įrašuose moderuojami. Luktelkite kelias dienas kol Jūsų žinutė pasirodys.