2023-04-26

Kiek uždirbu iš blog'o

Dabar uždirbu nelabai, bet būdavo...

Šiaip blogą rašau dėl

  1. Man tai patinka: dalintis informacija o ir pačiam galvoje struktūrinti žinias
  2. Blogas naudingas man pačiam, kaip užrašai. Namo statybos ir tvarkymas užtruko. Kai kartais tenka kažką prisiminti apie savo statybas googlėje renku "X Y Z a-namas".
  3. Na ir uždarbis...

Prieš 5 metus kai intensyviai pirkau medžiagas ir paslaugas blog'as leisdavo nusiderėti apie 5-15%. Šiaip pardavėjai duoda nuolaidas bet žymiai mieliau duoda jei iš to kažką gauna. Pavydžiui reklamą.
Geriausi pavyzdžiai, tai Švaistės valymo įrenginiai - juos statęs Edvinas davė atskirą telefono numerį ir iškart pamatė jog kelių šimtų € nuolaida atsipirko per savaitę. Reklama naudą neša iki šiol.

Švaistę pastatė per dieną o vat su šauniais žemaičiais tinkavusius namą teko pagyventi savaitę. Malonumas buvo juos fotografuoti ir pareklamuoti. Labai patenkintas kokybe.

Paskaičiuot dabar sunku,
per 5 statybų metus iš blogo gavau apie 3 tūkst. € naudos.
Kai kam tai vienas atlyginimas bet man tai pinigai, jaučiasi.
Pačio blog'o išlaikymas nieko nekainuoja.

Facebook

Yra kolegos statytojai-rašytojai. Bet jie rašo vis rečiau. Paprastai paskutinis įrašas būna "išsikraustau į Facebook". Kodėl? Nežinau. Na gal kas parašys.
Aš turiu dar kelis blogus kitomis temomis įvairiose platformose. Feisbuke taip, auditorijos reakcija yra žaibiška bet... trunka valandą. Po savaitės įrašas jau pamirštas.
Turiu ir feisbuke blog'ą su net 9 tūkstančiais sekėjų surinktų per 10 metų beveik. Bet reakcija labai vangi: keli šimtai peržiūrų per mėn. Niekad ir nebuvo didelė.

O čia žmonės nuolat lankosi, net jei parašau tik kartą per mėn. Auditorija 2-3 tūkstančiai/mėn.


Geriausia, kad reikšmingi įrašai nuolat sekami, komentuojami.
Pavyzdžiui populiariausią įrašą "Sausos šildomos grindys" peržiūrėjo jau 20 tūkstančių unikalių žmonių ir vis dar atverčia po 10 kart per dieną.  Po 6 metų!

Kol kas rašau ir rašysiu

Yra gal 10 temų galvoje pradėta, fotografuoju, rodysiu. Juk namas vis dar tvarkomas.
Kai visiškai tai atsibos, blogą atiduosiu Googlo reklamai. Užklausus, googlas tvirtina, kad tokio lankomumo blogas yra mažas... bet gali generuoti kelis šimtus € per metus.

Tiek per metus generuotų 20 kartų populiaresnis blog'as:

.....

Gražumėlis kieme (turim miško gabaliuką):


2 komentarai:

  1. medziagos yra, reiktu pierties statybos nuotykius aprasyti, bet va laiko, o gal ir noro testi rasliava kazkaip nebeatsiranda. Nors statistika ir rodo, kad istorine rasliava vis dar suranda savo skaitova

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu. Namo blogą pradėjau prieš 9m. Tuo metu irgi jutau naudą tiek aš, tiek kaikurie tiekėjai, manau, kad panašiai apie 3k ir aš sutaupiau, tik per nuolaidas. Blogą rašiau irgi daugiau sau, ir kad paskui info galėčiau rast. Kai reik pažiūrėt kur koks laidas sienoj eina, ar dar kažkokie momentai kur yra, lygiai taip pat Googlinu :D Kas liečia naujų įrašų kurimą, manau tai smarkiai susiję su privatumo klausimu, ne viską norisi viešinti, bei mano konkrečiu atveju, wordpress pasiekiau talpyklos limitą nuotraukom, ir norint dėti papildomas foto, reik arba pratrint senas, arba pirkt mokamą didesnę talpyklą.

    AtsakytiPanaikinti

Komentarai senuose blogo įrašuose moderuojami. Luktelkite kelias dienas kol Jūsų žinutė pasirodys.