2016-12-19

Katilinės plytelių dėjimas

Katilinėje (3x4 m) buvo juodgrindės (plokščias pamatas).
Sienas tinkavau eksperimentuodamas: cementiniu tinku, su profiliais ir be. Be profilių - geriau nereikia ;) Bet pasikankinus gavosi lygiai.
Nuglaistyta, nudažyta. Taip, ant didelio ploto spalva gaunasi RYŠKESNĖ nei pavyzdžiuose. Vietoje skiedžiau 1:1 su balta, bet ir tai nepakako. Dažas nenukentėjo nuo grindų lyginimo ir plytelių klojimo.
Šiaip spalvų pasirinkimas atspindi mūsų poros skonius: aš ėmiau lengvai gelsvą sieną, ji - perlines plyteles. Gavosi taip...

Juodgrindes išlyginau 5mm liejamomis grindimis. Nuolydį padariau tik apie 50cm aplink trapą.


Netyčia susipirkau neelastingus Ceresit plytelių klijus. Normaliai. Nors kitą kart imsiu rimtesnius.
Plyteles dėlioti padėjo lazeriukas.


Pigias keramines plyteles (6€) pjausčiau tokia kaimyno paskolinta mašina. Pjauna gana lygiai, garsiai, dulkių nėra labai daug kaip gąsdinta.
Palei sieną reikėtų dėti apie 1/3 aukščio plyteles, bet tingėjau tiek pjaustyt. Pjaunant per pusę, 1/2 atrodo pakenčiamai ;)

Dėmesio! Pjaunant plyteles būtinos AUSINĖS. Aš ausis pagadinau. Na... gal dar pavyks sutvarkyt...



Liedamas/lygindamas grindis aplink trapą padariau nedidelį nuolydį. Plyteles pjausčiau nuolydžio kryptimi. Nežinau ar taip daroma, bet taip liepė intuicija ;)  Gavosi gerai. Apie trapus dar rašysiu vėliau.






Po viena plytele radau tuščią vietą - barškėjo „sausai“. Nežinau kaip tai atsitiko... ;)
Teko pragręžti ir suleisti klijų. Užsipildė dauguma tuščio ploto. Sutvarkyta.


Su siūlių glaistu man elgtis niekad nesisekė. Štai ir čia kažkaip prisitepliojau. Valėsi purvinai. Galop reikalą išsprendžiau potvynio metodu ;) Taip rodos nedaroma, daug vandens susilpnina siūles. Bet kas joms gali grėsti?
Beje, glaisto spalvą nesirinkite parduotuvėje!  Atrodė kaip pilka, gavosi pilka+bordo. Katilinė šiek tiek spalvota ;)



Štai ir viskas. Pirmas blynas toks. Įgūdžius tobulinsiu 2a duše ;)


19 komentarų:

  1. Į kur tarpą planuoji pajungt (sprendžiant kanalizacijos kvapų problemą)?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sausas trapas pajungtas - yra atšaka į pagrindinę trąsą: Brėžinys

      Panaikinti
    2. O tai čia kaip per trišakį į bendrą pajungta?

      Panaikinti
  2. heh, lygiai tokia pacia tema ir pas mane sekantis irasas turejo but, zmona nuotraukas jau sukelus, tik as neprisiruosiu niekaip :)

    ps. katilinej trapa reikejo daryt 4 plyteliu centre, as taip lyg ir dariau, bet gavosi toks irgi lengvas failas :D https://aenamas.files.wordpress.com/2016/12/2016-09-03-20-21-07-1.jpg?w=1000&h=&crop=1

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nieko bloga nenoriu pasakyti, bet tai priežastis, kodėl tokių darbų patys nedarome. Net iš didelės bėdos vaizdelis liūdnas. Galima sakyt juk čia tik katilinė, na bet geriau asmeniškai sofkę vėliau nusipirksiu, ar svečių kambario neapstatysiu, bet statybos darbus tvarkingai pasidarysiu, nes vėliau tai bus brangu ir sunku taisyti..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nematau nieko liūdno. 300 mikronų netolygumas - niekai ;)
      Švedijoje dirbantis statybininkas tiesiog juokėsi iš tokios tautiečių precizikos.
      Beje, darbas 3 dienoms, sutaupiau 150-200€ Man tai geras atlyginimas ;)

      Panaikinti
    2. Ką čia brangiai ir sunkiai reikės taisyti? :)

      Panaikinti
    3. Šaunus darbas :) tik aš ir būčiau labiau su trapu taikęs.. aš pats pradėjau nuo jo klijuoti (irgi įrašas laukia savo eilės):) taip pat nesuprantu ką čia reiks taisyti... ir vaizdelis visai puikus :) nebūkim pedantai :)

      Panaikinti
    4. "Brangu ir sunku taisyti" - būtent tokiais žodžiais jau eilę metų gasdinami žmonės, kurie nori ir gali patys kažką pasidaryti. O ir gasdina dažniausiai tie, kurie nei moka, nei žino, nei sugeba. Nusprendėt daryt viską su meistrų pagalba - puiku. Normalu. Bet jei galvojat, kad kiti negali patys pasidaryti praktiškai visų darbų - labai klystat. Ir patikėkit, nereiks nei sunkiai, nei brangiai perdarinėti nieko. Arba bent jau ne daugiau nei tiems, kuriem darė "tvarkingi meistrai" :)

      Panaikinti
    5. o ką jeigu samdyti darbininkai dirba dar prasčiau nei pats? toki darba taisyti pigiau? Būna, kad kai pats pasidarai, pagalvoji - galėjo gautis ir gražiau, bet kai palygini savo darbą su profu darbu, pasirodo visai neblogai gavosi :)

      Man atrodo kad katilinę išklijavo puikiai, tik as bučiau grindis kapojęs ir žaidęs su alkūnemis, kad paslinkti trapą. Bet net ir dabar tai padaryti neatrodo vėlu ar brangu, nes spėju, plytelių dar turi rezervą.

      P.s. visada įdomiau skaityti blogus, kuriuose aprašomi savo rankomis daryti darbai, o nekaip kažkas atbašliuoja paskolinius pinigus ir pis*nėjasi prie smulkmenu vaizduodamas statybininką ir gadinasi sau nervus :)

      Panaikinti
    6. Grindys - tai 13 cm tvirčiausio armuoto betono ;)
      Šio 5cm mėginau perskelti - laužtuvas atšipo.
      Tai plokščias pamatas.
      O man visiškai normaliai atrodo, ypač vietoje kur tik skalbinius džiausiu gal.. Katilinėje katilo nebus.

      Panaikinti
    7. "Brangu ir sunku taisyti" - žodžiuose visgi yra tiesos. Dabartiniame gyvename bute pats vamzdžius nemokšiškai sujungiau. Po 10 metų pradėjo padoriai varvėti. Tikrai brangia ir sunkiai taisyti teks ..

      Panaikinti
  4. Wuhu, beveik tokias pat plitkas ką tik klijavau ir aš, pasipraktikavęs katilinėj, garažą įkandau irgi 36 kv.m. :)
    Šaunuolis, tik su trapu taip pat kažką kitaip būčiau daręs.
    O kritikams siūlau į viską žvelgti paprasčiau, ir apsilankyti prabangiuose kurortuose su kreivomis be kampų sienomis ir plytelėmis nesueinančiomis linijomis, bet ten niekas problemų iš to nemato, tik mes sugebame idealumo ieškoti, ko kažin ar rasite. Be to pačiam pasidarius net ir kreivesnės sienos atrodo mielesnės.

    AtsakytiPanaikinti
  5. 'Instaliacija' ties trapu vadinasi 'aš prie meno' ;) taip kur kas linksmiau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, ne mianas. O nuolydis suorganizuotas mažiausiais pjūviais. Įdomu kaip profai daro, bet spėju - ne kitaip.

      Panaikinti
  6. Kai pažiūri kaip anglijoj remontai padaryti ir jiem gerai, tikrai darosi juokingas lietuvių pixel perfect laužimas, juolab, kai tai daroma svetimom rankomis. Nereikia persistengt, čia tik katilinė, rezultatas visiškai patenkinamas. O Kodėl nepirkai pigiausių akmens masės, gal kokių likučių bandyt surast jei spalva nėra esminė labai? Didesnės, tvirtesnės, paprasčiau suklijuot dėl to

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kai palygini norvegijos "meistrų" darbą, tai čia labai aukšto lygio darbas.
    Ateičiai, planuot darbą reikia įvertinant trapo vietą, bus gražiau, mažiau keblumų.
    Aš visad stengiuosi daryt kaip galima geriau, bet nepersistengiant ten kur nereikia / nebūtina.
    Šaunuoliai.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Super darbas! Manau ateityje įkvėpsiantis dar ne vieną "pasidaryk pats" pirmo karto meistrelį :) O kritikuojantys diletantai niekad to nesupras.

    AtsakytiPanaikinti

Komentarai senuose blogo įrašuose moderuojami. Luktelkite kelias dienas kol Jūsų žinutė pasirodys.