2017-03-24

Miegamasis: kartu ar atskirai?

Penktadieninė tema - nerimtai rimta.
Projektuojant mūsų namą kilo toks netradicinis klausimas: „tėvams“ bus bendras miegamasis ar atskiri?
Taip, tema gal neįmanoma ar nesuprantama daugumai porų, bet atskiri miegamieji naudingi: geriau išsimiegama, ypač jei poros miego grafikai skiriasi. Sekso kokybė nuo to, manau, nenukenčia ;) Bet poros emocinis ryšys gali nukentėti.
Štai Amerika gavo progą apie tai pakalbėti: prezidentų pora Donaldas ir Melania miega atskiruose miegamuosiuose! http://www.slate.com/blogs/xx_factor/2017/03/23/donald_and_melania_trump
Atskiri miegamieji yra prabanga. Bet gi namą statome, ne butą.
Mes suprojektavome atskirus miegamuosius su dvigubom lovom. Gana karališkai ;) O kaip bus realia - pažiūrėsim.  Tiesiog numatėme tokio gyvenimo galimybę.

Ką manote apie atskirus miegamuosius?

Burbantiems jog rašau beprasmybes, paprieštaraučiau. Tema gana aktuali.
Kai kurie gal nedrįsta apie tai pagalvoti nors dalykas lyg neblogas?

17 komentarų:

  1. Man net nekyla klausimų, ar antklodė (kaldra) viena ar dvi... žinoma kad viena :)
    O ką kalbėti apie miegamuosius... :))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visko būna gyvenime. Pavyzdžiui, kažkuris garsiai knarkia, tai kaip išsimiegoti vienam kambary? Santykiai tai juk gali būti ir puikūs.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tik gal apseikim be tokių paprastų išvadų ;)
    Dabar vis daugiau žmonių freelancina - dirba namie. Ir vaikus augina namie. Pora visą dieną 'trinasi užpakaliais'. Rimtai manai kad 50 metų IR miegojimas kartu pagerins jų santykius? tikrai? Ne, joks tuos dalykus tyrinėjantis psichologas ir sociologas su tuo nesutiks.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Prabanga- vis bandai lygiuotis į turtuolius, bet pačio namas ekonominis :) Andrius taikliai dėl santykių išsisakė, nes berods tiek metų ir vis dar draugė,o ne žmona? Kartais pamiegoti atskirai galima dėl įvairių priežąsčių,bet tam nereikalingas antras miegamasis. NEBENT jis pastoviai naudojamas, jei ne, tai tada nereikalingas. Pamiegoti gali svetainėje,darbo kambaryje,svečių kambaryje ir t.t žiūrint kas ką turi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dėl pirmo sakinio - kaip pirštu į akį. Dar pastebėjau, kad jis mėgsta sakyti "kaip profai daro". Na... profai architektai tikrai nestatytu namo be apšiltinamojo sluoksnio. Netgi mėgėjai nestatytu be apšiltinamojo sluoksnio... :) Bet neklysta tas, kas nieko nedaro?..

      Panaikinti
  5. Pacituojant apklausą: ne, nesąmonė. Bet jei jum tinka, tai koks skirtumas?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Užtikrintas NE ir moralizavimas...
    Kai tuo tarpu pasaulyje kitos tendencijos. Radau tokius skaičius:
    "Association of Home Builders says it expects 60 percent of custom homes to have dual master bedrooms by 2015"
    "Trend Watch 2016: More Homes Have Two Master Bedrooms"
    "60% of people responding to a Today.com survey actually preferred to sleep apart". Jei radot tikslesnės statistikos - parašykit.
    Taip, galima įtarti pasaulinį gėjų sąmokslą siekiant sunaikinti pasaulį. Jei ne „Lietuva – sparčiausiai nykstanti ES šalis“
    http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/tokiu-liudnu-prognoziu-lietuvai-dar-nebuvo-tikejosi-kad-skaiciuojant-isivele-klaida.d?id=74114014
    Gal gi vertėtų neskubėti smerkti kitaip manančius...? Žmonės bėga ne tik todėl kad mažai uždirba...
    Aš tik pasiūliau idėja kuri pasauliui priimtina, o čia visiškai nesuprastas likau. Ne pirmą kartą...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau kaip kitų porose yra, bet pas mus santykių visokios apklausos neįtakoja ir jų neformuoja. Darom taip, kaip būtų patiems gerai, kas abiems tinka. Kai norim kažką pakeisti - neklausiam internete ar gerai čia sugalvojom. Taip pat siūlau ir jum daryt. Jeigu norit atskirai miegot - miegokit atskirai. Nereik imt į galvą ką pasakė komentatoriai apie tai. Taip pat kaip nereikia stebėtis apklausos rezultatais. Nereikia versti visų čia jaustis kaltais kad nesutinka su tokiu gyvenimo būdu :)

      Panaikinti
    2. Na ir kas iš tavo pateiktų trend'ų? Pas japsus dar stipresnis trend'as lyst į kokoną, atsisakyt sekso, vairavimo ir t.t. Bet tai savaime nėra jokia argumentacija, kad tai gerai ar blogai, normalu, sektina ar dar kas...

      O šiaip čia buvo abiejų ideja ar labiau vieno ir kitas tik linktelėjo, kad "jo jo, ok darom" :>

      Panaikinti
  7. Darykit kaip jum tinka o ne komentatoriam, dauguma zmoniu be steriotipu isvis nieko nemato. Mes miegam kartu, bet su atskirom kaldrom - neisivaizduoju kaip po viena miego, nebet 4m plocio. Bet pav. Bet galimybe, kad ir nenuilatine miegot kitam kambari butina numatyti.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mes su zmona turim super king size lova ir aisku atitinkamo dydzio antklode.
    Ir kartu miegam ir galim atskirai pabegt nuo vienas kito i savo lovos krastus. Vietos daugiau nei pakankamai.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pavadinkite vieną kambarį miegamuoju o kitą buduaru ir visi aprims :) as tą kitą miegamąjį padaryčiau tokį pusiau biblioteka. Ir linkiu kad sekso kokybė tik gerėtų ;) :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Užsienyje pavadinimas yra "Two Master Bedrooms". Įdomu, kaip mūsų namų pardavėjai/statytojai pavadins kai išdrįs šią temą pakelti ir tokius namus pasiūlyti? :) gi šurmulys irgi gali kilti.
      Pažiūrėjau brangiausius parduodamus namus. Ne, tokių miegamųjų nėra. Lietuvoje 0%, kai tuo tarpu užsienyje - mada.

      Panaikinti
    2. Užsienyje yra ir mada turėti tūlika miegamajame. O pas jus toks bus? Nereikėtų toli eiti "dėti" rytinės šaibos :D

      Panaikinti
    3. Pas mus bus :D nes po gero sekso nesinori toli eiti nusiprausti.

      Panaikinti
  10. miegam skirtinguose kambariuose, puikus miegas, megstame keltis skirtingu laiku, niekas nenukencia o gal ir atvirksciai. nereikia davatkinti..

    AtsakytiPanaikinti

Komentarai senuose blogo įrašuose moderuojami. Luktelkite kelias dienas kol Jūsų žinutė pasirodys.