2017-06-19

Mano gendantys ir nauji įrankiai statyboms

Apžvalgėlė piguvos...

Akumuliatorinis Skill suktuvas

Rodos rašiau, kad mylimas Skill suktukas nulėkė nuo stogo. Lūžo. Nusipirkau antrą tokį. Šis drėbėsi 4 metrus ant betono. Lūžo. Teko iš 2 surinkti 1 ;)  Suklijavau gerais klijais. Jau gal metus dirba toliau.


Čia verta pagalvoti... Ar 3-5 kart brangesnis kilmingas suktukas butų atlaikęs? Kažin.
Beje, jau gal 4 metus gana intensyviai naudojami Skill ne ličio akumuliatoriai dirba normaliai.

Diskinis pjūklas Kinpow sudegė, o Matrix vis dar gyvas

Kinpow - tikrai pigiausias šlamštas. Bet sudegė gal dėl mano kaltės: išilgai pjoviai 6cm lentas. 1200W galios tam per mažai. Pasiskolintas kilmingas Makita 1000W irgi vos nesupleškėjo. Minutę pjauni, 3 min šaldai...
Sudegusį Kinpow variklį mėginau pervynioti, bet per negražiai gavosi, ilgai nelaikytų. Išmečiau.


Nupirkau irgi pigų bet kiek rimtesnį Martix pjūklą, kuris atsargiai naudojant, dirba gerai.


Sugedusį kampinį šlifuoklį Martix pakeitė ukrainietis

Anksčiau turėjau pigų šlifuoklį Kinpow. Sudegė. Kiek rimtesnis Martix neblogai dirbo 1.5 metų kol parėjo dantračiai. Ermitažo garantiniame pasakė jog netaisys, atseit 6 mėn garantija. Teko įtikinti parodžius į tinklapyje nurodytus 24 mėn ;) Gražino pinigus. Tad jei ką perkate su įtartinai ilga garantija, reikalaukite garantinio rašto - bus ramiau ir saugiau.
Su įvairiais kampiniais padirbęs supratau: kitą kampinį šlifuoklį pirksiu TIK reguliuojamų apsukų. Tokie saugesni. Pasirinkau pigiausią atseit ukrainietišką bet greičiausiai kinišką Proton.
Atrodo rimtai, visai džiugina. Garantija 12 mėn.

Beje, jei pasirodė, jog čia Ermitažą reklamuoju, tai nusikeiksiu jų adresu.
Nežiūrėjęs kainos ten paėmiau ventiliacijos groteles. Galvojau na apie 5€ kainuos, nes atrodė labai pigiai, nešlifuotos net. Faktiška kaina 15€!  Apgavo kaip vaiką.  Gražint negalėjau nes išpakavau.
Tai patvirtina, kad didieji prekybos centrai uždirba ne iš kasdieninių prekių,

Multiįrankis Worx praverčia retai

Pasidavęs multiįrankių ir kalėdinių išpardavimų reklamoms nusipirkau tokį universalų už 27 svarus.
Kartais naudoju, dažniausiai skylutes gipso sienoje pjaustyti. Beje, kartu nusipirkau kitokio tvirtinimo priedus - netinka maniškiam Worx. Jungtys priedams būna įvairios!


Dulkių siurblys Arnica

Statybinis siurblys - būtinas įrankis. Nepasidavęs įkyriai Kärcher reklamai nusipirkau pigų statybinį Arnica Karayel. Nors gruodį buvo 'paskutinė Kalėdinė nuolaida', sausį jie, kaip ir tikėjaus, kainavo dar pigiau :) Lyg 79€. Siurblys pigus, bet siurbia gerai, turi 4 lygių filtrus. Bet su jais vargas. Pagrindinis popierinis keičiamas filtras-maišelis yra talpus, pakanka dienai, bet unikalus. Tinka tik Arnica firmos, o šios maišeliai kainuoja 2x brangiau - po 2€. Na iš bėdos galima ir kitų siurblių maišelį pritaikyti. Pamoka: nepirkite siurblių pas kuriuos vamzdis į siurblį įeina šonu - su maišeliais bus problemos ;)

upd:
Pamiršau paminėt jog nors siurblys labai paprastas, bet galingas. 4 metų garantija!
Ir jį mačiau Park Outlet už 60€. Geri maišeliai jam ten 1.2€.
Tai tikrai puikiausias pasiūlymas ;)

Testeris

Peakmeter PM8232 patogus, tvirtas, pusiau automatinis. Turi pypsiuką leidžiant tikrinti laidus ir kontaktus (0 omų) ir turi elektros lauko jutiklį, kuris lempute rodo už 20cm elektros ęsančius laidus.
Trūkumas: DC ir AC automatiškai nepersijungia, kaip tikėjausi.


Kur dėžutė ten katė ;)


Skelbimų lenta

Nelabai naujas ir nelabai instrumentas, bet naudingas daiktas mintims ir darbams sustruktūrinti ;)


17 komentarų:

  1. Gal pasirodysiu "pižoniškas", bet Kinpow ir Skill pirkčiau tik pačiu paskutiniu atveju, kai vienintelė tebeveikianti parduotuvė mieste yra Senukai,įrankio reikia čia ir dabar, o piniginė palikta namie ir tenka suktis turimomis keliomis kupiūromis :)

    O jei rimtai turint namą ir kiemą tokie įrankiai kaip akumuliatorinis suktukas, kampiniai šlifuokliai, perforatorius, diskinis pjūklas yra būtinybė. Geriau iškart įsigyti gerus įrankius statybų pradžioje - džiaugsiesi ir per statybas, ir laikys dar metų metus. Galų gale dar ir parduoti galėsi už padoresnę kainą. Aišku, ir Hilti sulūžtų kritęs nuo 4 m. aukščio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skill buitiniam naudojimui pusė velnio. Kinpow šlamštas visiškas. Bet šiaip pritariu dėl geresnių įrankių įsigijimo. Ir esmė ne tik tai, kiek kuris įrankis veiks. Brangesni, geresnių gamintojų įrankiai yra ženkliai patogesni darbui ir saugesni (turėjau bulgarkę kinišką kažkokią, kurią išjungt buvo šokia tokia užduotis).

      Panaikinti
    2. Jei pirktum žalią Bosh'ą tai tikrai pižonas ;)
      Nes Skill - tai Boshas pigus - detalės ten tos pačios paprastai.
      Brangesni įrankiai nelaiko 3-5 kart ilgiau. Arba nukrenta arba pavagiami. Tokia mano patirtis. Ekonominės logikos tame nėra.
      Bet tikrai nesiūlau pirkti piguvą. Jei yra pinigų, tikrai sutinku kad kilmingi tikrai malonesni rankoje.
      Tik keista matyti kaimyną, 80m2 namuką statantį su įrankiu rinkinuku, kurio vertė mano automobiliui prilygsta ;) Tiesiog neadekvačios išlaidos.
      Beje, pigių privalumas tas kad gali sužinoti silpnas įrankių vietas. Pasimokai su žaislais, pirma ;)
      Bet ar reikia ko rimtesnio, žymiai patikimesnio?
      Iš mano patirties namui pastatyti pilnai pakanka PIGIŲ:
      2 suktukų - naudojami labai intensyviai
      1 diskinis pjūklas
      1 šlifuotojas
      1 grąžtas-perforatorius
      1 grąžtas-maišytuvas
      1 kampinis šlifuoklis galingas
      1 kampinis reguliuojamų apsukų
      1 siaurapjūklio
      Tiek pigių instrumentų pakanka 1 namui, jei nemėtyt ir nedūmyt. Daugiau namų statyti nesiruošiu, sotus jau ;) Tad profesionalus komplektas, kainavęs 1000€ daigiau kažin ar atsimokėtų. O profesionalūs, bet statybos nudergti, negražūs įrankiai kažin ar labai džiugins.

      Panaikinti
    3. mano patirtis, kad skill'as yra puikus kainos-kokybės santykiu. Bet va bosch'as ir makita... jie jau stende stovi išklere, jei pirkt juos, tik jau ne trečio pasaulio valstybėj. o kas perka kingpow ir ford įrankius, tai patys kalti :D tik ryobio nečiupinėjęs, nes jie kažkaip neseniai atsirado.
      Atsimenu senais gerais studentavimo laikais, vasaras leisdavau vokietijoj statybose, tai visokias košes kubile maišydavom mikserį įsistatę į skill akumuliatorini suktuvą :) taip kankinant žinoma sugesdavo, bet iki kol sugesdavo, ilgokai pakankindavom. Tada nuvalai dulkes, nuneši į garantinį ir pasiimi naują. Tik dideli kampiniai šlifuokliai budavo nekantrūs, tų net kankint nereikėdavo, su deimantine "šaiba" greitai nusibaigdavo.

      Panaikinti
  2. Teko dirbti su makita 440 siurbliu, slifuojant su zirafa. Popierinis vienkartinis maiselis kainuoja 10 eur. Kitokiu nera. Perki ir asaros byra. Nepirkciau niekada brangaus siurblio, nes jie pelnosi is priedu.
    Suktukas bosh melynas gsr 1440 -laiko gerai.
    Elektrinis greztuvas makita berods Hp1631 700 vatu, gerai laiko. Nors metalinis griebtuvas jau sunkiai uzsiverzia.
    Elektrinis greztuvas skill - laike neblogai, kol sudilo grebtuvo fiksavimo mygtukas.
    Stumiamas pjuklas einhel tc-cs 1400 raudonas - slamstas, silpnas, plastikines detales.
    Perfiratorius matrix -slamstas buksuoja pagrezus namui rozetem skyles keramikoj.
    Bylgarke berods ferm - slamstas ijungti arba isjungti dviem rankom vos mygtuka eina paspaust, nesaugi.
    Tiek patirties, arba normalus irankis, arba keikiesi bedirbdamas nuolat.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Perfas makita, suktukas bosh, vieni pirmuju pirkiniu strojkes pradzioj, sukosi daug, tebesisuka iki siol. Siurbli graphite praeitais metai papirkau, kol kas visai neblogai dirba, pagrinde ziema, siurbia garazo purva ir vandeni. kolega nama state su graphite'u, tai gyre baisiausiai

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pas mane irgi visi įrankiai mėlyni Bosch ir Makitos (normalesnių parametrų). Tik didelė bulgarkė Einhell, bet ji labai retai naudojama - savo paskirtį atlieka. Pritariu, kad žalias Bosch yra šlamštas - bandžiau padirbėti tiek su siaurapjūkliu, tiek su dviem suktukais - pasinaudoji pusdienį ir po to eini pirkt normalių įrankių.

      Panaikinti
  4. Užkliuvo sąramos pertvariniuose sienose. Matau, kad toje vietoje blokelis yra apverstas ir iš apačios uždėtas kampuotis. Papasakokite prašau tiksliau šį mazgą.
    ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viskas ten normaliai - tai yra nelaikančios sienos sąrama. Jai tereikia atlaikyti savo pačios svorį (3 eiles blokelių), tokių kampuočių ten per akis. Pas save tokiose vietose dėjau 3x D12 armatūros strypus, laiko puikiai.

      Bet blokeliai kaip tik guli kaip priklauso (t.y. neapversti).

      Panaikinti
    2. Nėr ką pasakoti - viskas nuotraukoje matosi.
      Kampuočius mūrydamas įdedi. Blokelis neapverstas.
      Aišku, tokių sąramų išorės sienai nedaryčiau - ten jau betonuoti reikia.

      Panaikinti
  5. Negaliu pakęsti pigių įrankių: kenčia kokybė, spartumas ir nervai. Pirmas pvz būtų toks :siaurapjūklių epopėją pradėjau Kinpow tipo gaminėliu, mečiau, griebiau kitą Skill, sugedo, tuomet berods Einhell. Pavargom abudu, įsigijau Festoolą. Kaip iš vežimo persėdus į automobilį. Analogiškai su visais kitais įrankiais. Jei reikia čia ir dabar, trumpam darbeliui, galima nuomotis. Jei žinai, kad reiks ir bus naudojamas- perki gerą, kokybišką ir sumokėjęs pamiršti. Iš visų pigienų pas mane liko berods irgi Einhell, kuris naudojamas kaip maišytuvas, dūmelis parūksta, bet vis dar gyvena.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Naudoju makita ne pigiausios klases ir esu patenkintas. Suktukas jau 5 metai kaip dirba be problemu. Licio jonu batarkes dar gyvos ilgam uztenka. Su pigiais irankiais vargas, daugiau nervu, genda, taisyt arba vel nauja pirkt.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ot snobai susirnkę... ;)
    Šiandien atradau kad mano dažnai naudojamas, visai nutrintas siaurapjūklis yra šlamtiškos Kinpow firmos. Naudoju jau gal 5 metus, visą namą pastačiau su sodo nameliu, savo rankom. Nu normaliai viskas... Ir kodėl aš turėčiau už kilmingą mokėti 5 kart brangiau? Kad galėčiau su juo 5 namus pastatyti? Nestatysiu aš 5 namų... ;) Kad "rankoje patogiai guli"? Toks keistas argumentas. Elektriniais instrumentais dirbu gal 1/1000 laiko. Kitkas - rankų darbas. Na taip, gal per tas kelias minutes, paėmęs kilmingą instrumentą pasijunti palaimintu, trumpam... ;)
    Taip, yra tokie kur tik Mersus ar Maibach perka, 5x permokėdami už ne visiems suvokiamą išskirtinį 'malonumą'. Aš tas kuris nesupranta... Šiaip tokia ta šiuolaikinė XYZ karta - brangūs brandai jai mažiau rūpi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tai va su Mersu ar Maibachu pravaziuotum suprastum kas yra masina

      Panaikinti
    2. Tuos 100000€ verčiau Bezdonyse išmėtyčiau nei važinėčiau su tokiu automobiliu. Visiškai beprasmis pinigų išmetimas prabangiam užpakalio paminkštinimui ;) Čia, aišku, skonio reikalas, bet pinigus verčiau išleisti atostogoms, bizniui, vaikų mokslui ar nieko neveikimui, galų gale.
      O jei labai norisi, tai žaisliuką išsinuomoti galima.
      Ginčytis aišku neverta. Tik pasakiau savo nuomonę ;)

      Panaikinti
  8. Na gerai, o ar įmanoma kaip nors apsieiti BE siurblio? :) Arba gal galima nusipirkti kokį pigesnį ir tiesiog paskirti tam reikalui, nes yra gi visokių variantų (namams imi kokybiškesnį, o va statyboms gali paprastesnį rinktis): https://www.elektromarkt.lt/lt/buitine-technika/buities-technika/dulkiu-siurbliai Na nes mano vyras įsigeidė šio: https://www.hilti.com/dust-management/vacuum-cleaners-%26-accessories/vacuum-cleaners/r7496695, kuris kainuoja kosmosą ir nesu tikra, bet bent jau pagal kainą eitų spręsti, kad gal naudojamas kokių profesionalių statybininkų ar dirbančių su tuo? Na argi būtinas toks savom statyboms? :) Skamba gal 'bobiškai', bet man atrodo, kad čia užgaida. Tik vat kaip argumentuot? :))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Įrankiai yra: mėgėjiški ir profesionalūs
    Siurbliai yra: buitiniai ir statybiniai

    Namams reikia imti mėgėjišką buitinį
    Savo namo statyboms reikia imti mėgėjišką statybinį už <100€.
    Tiek pakaks visoms statyboms tikrai. O visokie superpro, naudojant mėgėjiškai, laikys 100 metų. Tiek tikrai reikia permokant 5 kartus? NE. Tik beprasmis pinigų mėtymas. Nors vyrai, dėja, mėgsta pasipuikuoti PRABANGIAIS ŽAISLIUKAIS.

    AtsakytiPanaikinti

Komentarai senuose blogo įrašuose moderuojami. Luktelkite kelias dienas kol Jūsų žinutė pasirodys.