2020-03-20

Kaip iš UK treniruoklį ar traktoriuką atsisiųsti

Naudotą sodo traktoriuką parsisiuntė kaimynas. Už 500€ atrodo. Gavosi kelis kart pigiau nei čia pirkti. Paskui atsisiuntė gerą skalbyklę už 200€.

O aš parsisiunčiau treniruoklį tokį nemažą - dabar juo ypač džiaugiuosi kai baseinus uždarė.
Papasakosiu, gal bus visiems naudinga kaip UK pirkti didelius daiktus skelbimuose.

Mano darbas namis, prie kompo. Pajudėti reikia. Laiko tam daug skirti nesinori, o ir oras būna prastas bėgiojimui. Tad neturėdamas jokio supratimo apie treniruoklius visgi pasiryžau nusipirkti elipsinį.
Ir nepasigalėjau - jis netapo drabužių džiovykla :)



Kokį treniruoklį pirkti?

Akivaizdu - naudotą :) Pusnaujais treniruokliais gana dažnai žmonės atsikrato.
Prieš pirkdamas,  gerokai pasiaiškinęs sužinojau akivaizdų dalyka: kiek moki tiek ir gausi. Pigūs treniruokliai už kelis šimtus € nieko verti.  Tokie treniruokliai visad su smagračiu gale (tarp kojų) ir mažu žingsniu. Labai nepatogūs ir prastai padaryti. Atmuša norą ką nors daryti. Net naudotus už 50€ pirkti neverta.
Rimti elipsiniai treniruokliai masyvų smagratį turi priekyje, didelį 50 cm žingsnį. Įdomu, kad gana daug tokių gamina vienas fabrikėlis, o įvairios rimtos įmonės tik savo monitorius (valdiklius) stato. Pardavinėja po 600-1500€. Tokį ir aš pasirinkau.
Toks su Decathlon lipduku kainuoja 600€.
https://www.decathlon.lt/lt_lt/e-energy-universalus-treniruoklis-lt-s119638.html
Aš nusipirkau pusnaujį NordicTrack E7.2 už 350€ viso, kuris už Decathlon visgi yra kiek sunkesnis ir atlaiko didesnį svorį, atrodo patikimiau. Ir vėliau palyginus juos skirtumas jautėsi.


Kodėl pirkti UK?
Ten antrinė naudotų daiktų rinka yra persisotinusi - daug daiktų. Žmonės dažnai vos ne dykai atiduoda kad tik atsikratytų greitai. O Lietuvoje žmonės dar ne tokie turtingi, gerais daiktais nesimėto.
Taip, parvežimas kainuoja, yra rizikų, bet kelis šimtus € galima sutaupyti. Aš šį pirkimą pabandžiau kaip eksperimentą.

Kaip pirkti UK?

Yra 2 pagrindiniai UK skelbimų tinklapiai www.gumtree.com (didžiausias) ir www.preloved.co.uk
Panašūs treniruokliai ten po 200 svarų pasiduoda.
Radau tinkamą, užsiregistravęs parašiau SMS pardavėjui. Tai pasirodė maloni pagyvenus pora. Teko dar skambinti ir aiškinti, kad ne čigonas iš rytų Europos esu :)  Sutarėm, kad išrinktų kiek įmanoma ir gerai supakuotų.



Kaip atvežti iš Anglijos?

Vėlgi, skelbimai.. Einam į Skelbiu.lt ir ten ieškom siuntos uk.  Daug veža bet vieni tiesiog DHL tarpininkai, kiti nori avanso. O yra ir labai malonių kurie net jokių pinigų neima, patys nuperka, pristato ir tik tada atsiskaitai. Pvz www.siuntosianglija.lt man už 130€ atvežė. Dar www.uabtoras.lt siūlėsi, bet prašė mokėjimo iš anksto.
Taigi, lietuviai vežėjai susiskambino su pardavėjais, užmokėjo, pasikrovė gana sunkų treniruoklį ir per kelias dienas parvežė. Kaimynui sodo traktoriuką taip pat parvežė savo autobusiuku, jokio avanso neapėmę. 
Nors nėra garantijos kad vežėjas nupirks. Šie prieš važiuodami apvažiuoja kažkokį UK regioną ir surenka prekes. Vežėjų ir pardavėjo keliai turi kažkaip susikirsti. Ne visad pavyksta.

Pardavėjai supakavo puikiai :)


Surinkau ir pastačiau kampe už komodos. Labai gera vieta: taupiai, o mindamas gali pro (pusiau)atvirą langą žvalgytis.



Kas patiko NordicTrack E7.2
Rimta stabili konstrukcija
Smagračio priekyje privalumai: didelis žingsnis ir pėdos šalia (nereikia apžergti smagratį)
Yra įkalnės režimas (incline, rankinis) - galima imituoti lipimą kalnan.

Nepatiko
Visos sporto programos ilgos: 25-60 min. O man paprastai noris po 10 min prišokti. Dažniau tenka rankinį režimą naudoti arba pusę programos nubėgti.
Pulso matuoklis skaičiuoja blogai.

Senam E7.2 treniruokliui dabar analogiškas parduodamas C5.5 modelis - šis turi mandresnį valdymą: https://www.skorpionas.lt/lt/katalogas/elipsinis-treniruoklis-nordictrack-c-5-5/?item=14590

Nors treniruoklį naudoju nelabai intensyviai, bet tikrai esu juo labai patenkintas - palaiko kūną bent minimaliame tonuse.


2 komentarai:

  1. Nežinau kaip su didesnės apimties siuntinių kainodara, bet sau pusę mašinos susisiunčiau per http://www.eshopwedrop.lt jie dar ir taiko neblogas nuolaidas jei per vieną kart daug siuntinių atsiimi, tai siunčiu per juos net visokius šūdniekius kai reikia greičiau iš Europos o ne Kinijos, jei į Lietuvą nesiunčia arba siunčia nekrikščioniška kaina. Dabar ir iš USA jau jie parveža. Pasiėmiau vairo kolonėlės remkomplektą korona viruso akivaizdoj iš UK, žiūrėsim kas čia gausis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Per juos irgi pirkau smulkmę. Bet tik kartą, pabandymui. Per daug tarpininkų pasirodė ;) Knygas pirkau irgi pirkau, kurių čia negausi.
      O šis straipsniukas - apie didelę naudotą techniką, kuri UK dažnai smarkiai pigiau.

      Panaikinti

Komentarai senuose blogo įrašuose moderuojami. Luktelkite kelias dienas kol Jūsų žinutė pasirodys.