2015-10-29

Kokius įrankius naudojate?

Įrašas „apie bites“, bet gal bus naudinga diskusija ;)

Nors namą statau pats, bet pinigų rimčiausiems profesionaliems įrankiams pinigų pagailėjau.
Net žemiausia ir vidutinė klasė kol kas atlaiko. O šiaip - pavogs anksčiau ar vėliau ;)

Įspūdžiai apie senukų asortimentą:
„Vagner SDH, Kinpow – žema kokybė“ - tai rašoma pačiame senukų tinklalapyje! :)
Vagner tikrai nusipelnė blogiausių žodžių. Pirkau Kinpow, nors lygis labai panašus:
Kinpow pjūklas visiškas laužas, teko pačiam paremontuoti iškart. Bet įrenginys nesudėtingas, tai gal laikys.
Kinpow pjūkliukas naudotas nelabai daug, veikia gerai.
Kinpow suktuvas (14v) naudotas daug. Gana silpnas. Po kelių metų nuduso kelios celės akumuliatoriuje. Šias pakeičiau kitomis ir naudoju toliau.

Vidutinės klasės Skill - kur kas rimtesnis dalykas
Skil suktuvas 1003 (18v) - laisvai ima 6x100 medvarščius. 2 greičių. Su 2 akumais galima rimtai dirbti. Buvo sugedęs (nustojo dirbti). Garantija pataisė. Matyt koks kontaktas...
Skil šlifuoklis. Naudotas nedaug.

Ką naudojate jūs?




14 komentarų:

  1. Tuos, kuriuos naudoju dažnai, turiu palygint neblogus. Akumuliatorinis suktuvas Makita, Li-ion akumuliatoriai, diskinis pjūklas Makita. Abu po ~150Eur. "Bulgarkė" irgi Makitos, bet viena pigiausių. Iš Kinpow turiu perfą, tai vargo vakarienė su tokiais įrankiais... nu bet veikia... Dar kažką iš Skill turiu berods, tai iš pigiųjų turbūt rimčiausi.

    Bet kokiu atveju net pigiausi Makita įrankiai yra visa galva aukščiau už kinietišką produkciją. Ergonomika visai kita, medžiagų kokybė ir t.t. Tik kaina kandžiojasi. Tačiau jei tenka naudoti bent kiek dažniau, manau, verta išleisti šiek tiek daugiau. O buitiniam reikalam pirkčiau Skill ir analogiškus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. kaip matau pagal rezultatus visgi laimi profesionalai. turbūt paprasčiausiai namus statosi tie, kurie jau yra patyrę savo kailiu darbo sunkumą, ir žino kad geras įrankis pagreitina, palengvina darbų atlikimą. aš įsigijęs kelis SKIL įrankius taip pat neturiu kuo skūstis, bet esant poreikiui dabar rinkčiausi geresnį suktuką (pvz būtinai su li-ion baterija)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aš makita su lion nusipirkau nes senos batarkės jau mirė. + makita labai rimtai dirba su akumuliatoriniais įrankiais – yra pjuklelis ir diskinis pjuklas yra, dar zoles zirkles. tai turint 3 akumus, jau galima rimtai pasidarbuot su visa kolekcija.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Prieš statybas susipirkau Bosch mėlynus įrankius ir nesigailiu. Ne vienas įrankis nesugedo, nesiožiavo. Buvo tikrai malonu dirbti. Ypač džiaugiuosi suktukais GSR 14,4 V-LI ir siaurapjūkliu ant akumuliatoriaus.
    Suktukai gavo ir nukristi ne kartą, bet dirba ligi šiol.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip ir kiti kolegos tik prasidedant statybomis nusipirkau keletą rimtų įrankių Bosch suktukas GSR 14,4 Li, Metabo kampinis šlifuoklis, o perfą Makitos kai reikia skolinuosi iš tėvuko.
    Tiesa turiu Skil saurapjūklį ir vibracinį šlifuoklį, kol kas dirba be problemų, o ir kokybė gana nebloga.

    AtsakytiPanaikinti
  6. update: minėtas laužas Kinpow pjūklas - parūko.
    Bet beveik visas gegnes išpjovė. Nors mėginsiu taisyt, daugiau gal ir neprireiks. Ar vertėjo pirkti profišką? Kažin..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Prieš statybas turėjau kelis pigius (pvz. žalias bosch) įrankius ir labai džiaugiuosi, kad normalius įrankius įsigyjau dar pačioje pradžioje - neteko kankintis :) Žinau ne vieną situaciją, kai žmonės visą remonto/statybų laikotarpį kankinosi su prasta piguva, kol galų gale neiškentę vis tiek įsigyjo normalius įrankius. Bėda tik tame, kad įsigyjo tik pačioje pabaigoje, nepajautę darbo su normaliais įrankiais malonumo.

    Keli pvz. iš asmeninės patirties: turėtas žalias bosch akumuliatorinis suktukas (kažkada IKI dalino už lipdukus) su vienu akumuliatoriumi kraunasi (!) 3 valandas. Nupirkta Makita BDH343SHE su 2 Ličio jonų akumuliatoriais kraunasi iki 20 min., nekalbant apie sukimo galingumą ir darbo trukmę.

    Taip pat turiu mėlyną Bosch GBH 2400 perfą - superinis daiktas, "drožiamas" be jokio pasigailėjimo.

    Kitas labai praverčiantis dalykas - Bosch PPL 360 lazerinis nivelyras, be standartinio "kryžiuko" brėžiantis ir 360 laipsnių linijas. Pirkau ne naują galvodamas parduoti po statybų, tačiau manau dar kurį laiką pasilaikysiu - irgi vos ne kas antrą dieną naudojamas įrankis.

    Nesigailiu įsigyjęs ir didelę bulgarkę - pirkau realiai vien dėl kamino statybos, tačiau pravertė ne kartą. Einhell kažkoks modelis iš Ermitazo, tačiau 2 metus atlaikė be jokių problemų ir vis dar laiko.

    Maža bulgarkė - Bosch GWC 850CE, su kintamais sūkiais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visgi mėginsiu paginčyti, kad mėgėjiškom statybom pro įrankiai nebūtini.
      Mano Skil suktuvas kraunasi 4 val. Bet jokios bėdos dėl to nejaučiu - juk 2 akumai privalomi normaliam darbui. 1 dirba kitas kraunasi. Dar niekad per pusdienį akumo neišnaudojau. O jei išnaudočiau, tai namie visad pilna kitų darbų.
      Va suspirginau Kinpow diskinį šlamštą. Išardžiau. Pervynioti apvijas kainuoja gal 10E ir kelios val darbo... Pro pjūklas būtų nesukepęs? Kažin. Nebent jame yra gudri temperatūrinė apsauga. Sėdi lauki kol atšals. Kitą kart žinosiu, nepjauti kol dūmyt pradeda :)
      Kainos (1200W):
      Kinpow - 31€, Skil - 39€, Bosh žalias - 100€, Bosh mėlynas - 115€
      Profiškas 3-4 kart brangiau. Pas jį variklio apsaugos nuo perkaitimo taip nėra.

      Rimtus įrankius, kuriems duodamos didelės apkrovos (suktuvas, perforatorius), tai pirkčiau rimtesnius aišku.

      Panaikinti
    2. Žinoma nuo situacijos priklauso, bet pasitaiko atvejų, kai akumo krovimo laikas yra kritinis. Mano atveju, darant stogą, pasikviečiau pagalbą ir darbuodavomės 4-5 žmonės vienu metu. Tai 3 suktuvai - 5 akumai ir du pakrovėjai dirbo non-stop. Visa laimė, kai tai buvo ličio jonų, tai darbas nebuvo stabdomas visiškai. Su akumais kurie kraunasi virš valandos jau tektų stoviniuoti.
      Kitas dalykas yra darbo malonumas, kai tu darai kažką, tau mažiausiai norisi daryti pauzes dėl besikraunančio akumo. Žinoma tai ne tragedija jei tenka laukti.
      O dėl pigaus instrumento, tai čia tam tikra loterija, gali gauti visai gera egzempliorių kuris gan neblogai laikys, o gali ir mažiau pasisekti.

      Bet kiekvieno pasirinkima dažnai riboja biudžetas ir nieko čia nepadarysi.

      Panaikinti
    3. Tai faktas, kad profesionalūs įrankiai nėra būtini. Tikrai galima apsieit ir su pigiais, bet taip pat faktas, kad daug greičiau, lengviau ir patogiau dirbasi su geru įrankiu. Įrankiai turi būt tokie, kad dirbdamas negalvotum apie juos - t.y. ar nesuges, kur čia ką paspaust, kodėl nepatogu laikyt ir panašiai. Absoliuti dauguma "pigiakų" atrodo, kurti dešimtmečių, kurie tuo įrankiu naudojęsi nėra. Tada paimk tą pačią makitą ar brangesnį bosch'ą - iškart limpa prie rankos. Aišku, kaina atitinkama, todėl nereikia nemąstant iškart leist šimtų eurų įrankiams, kuriuos retai naudosi.

      Panaikinti
  8. Mes su 18v skill dvieju akumuliatoriu suktuvu stoga prisisukinejom (gotika siferi). Vienas lapus su varztais delioja, kitas tik prisukineja, tai atlaiko kazkur apie 50 kvadratu, kai per diena dviese prisukama apie 70 kvadratu. Tai tas krovimasis apie 3 valandas nesudare jokiu problemu. Kol kas daugiau tokiu intensyviu sukimo darbu nebuvo.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nori darba atlikti greitai be sunkumu tuomet perki kokybiskus irankius. Makita mano brandas isbandytas (suktukas, rankinis pjuklas, siaurapjuklis, perforatorius, auksto slegio plovimo siurblys).
    Esu isbandes ir kinietiska pigu shuda. Isvada kiek kainuoja daiktas tiek atitinkamai ir laiko veiks arba suges is karto.
    Esu ir turgoje pirkes bulgarkes, obliu alia made in germany. Visi jie kinieciai. Nors dar nesubyrejo, savo darba atliko 100%. Jei daikta planuoji naudoti keliems darbams, tai pirkti profesionalaus tikrai nereikia. Tuomet rizikuoji... Renkiesi pigu bet nepigiausia, ivertinu surinkimo kokybe bei svori (geri daiktai sveria).
    Makitos suktukas su 18v 3Ah baterija laiko ilgai. Pakrauna per 25min. Trecia ar jau 4-ta sezona naudoju su tais paciais akumais, kokybe esu patenkintas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ok, išsinuomavau Makita diskinį pjūklą vietoj Kinpow diskinio šlamšto.
    Taip, Makita atrodo geriau, pagamintas solidžiau, dirbti maloniau.
    Bet... galios nėra. Kiniški 1200 vatų kur kas daugiau nei japoniški 1200W. Tad su Makita daugiau prisikankinau. Na, gal kažkoks pagedę aparatas. Nesu garantuotas

    AtsakytiPanaikinti
  11. Taigi, Makita nesužavėjo, tai ech vėl nusipirkau kinišką pigeną: šį kartą iš Ermitažo, MATRIX. Na ir visai normalūs: galios netrūksta, patogūs, padaryti tikrai geriau už Senukų kinišką pigeną, nors kainuoja tiek pat - 18-33€ už kampinį šlifuoklį ir diskinį pjūklą. Šie įrankiai pas mane nenaudojami labai intensyviai, tad rinkausi pigius. Ten kur reikia patikimumo ir galio tai perku pusiau-Pro. Tipo Skil.

    AtsakytiPanaikinti

Komentarai senuose blogo įrašuose moderuojami. Luktelkite kelias dienas kol Jūsų žinutė pasirodys.