2020-05-10

Maumedžio terasa. Po metų

Prieš metus susikonstravome paprastą terasą.  Labai ja patenkinti :)

Aplinka dar netvarkyta
O buvo taip..
Ilgai kankino klausimas..

Iš ko daryti terasa?

Klausimas išsisprendė padarius tamburo apkalimą. Maumedis patiko.
Tad nusipirkome 30x145 maumedžio lentas.
Didžioji terasos ploto buvo skirta sėdėjimui ar ramiam vaikščiojimu - ten numatyta lygi lenta. O ten kur vaikščiojimas intensyvesnis dėta rifluota lenta. Lentos pirktos iš skirtingų pardavėjų ir pasirodė... kad skirtingų gamintojų 145x28mm dydžiai skiriasi! 2-3mm. Kas kartais sukelia problemu.

Į auto ir 3mm lentos telpa. Bet dėl pakabos buvo neramu.

Terasos pagrindas

Nuo statybų atliko silikatiniai blokeliai tad jie panaudoti kaip pagrindas. Jie tvirtai padėti ant suplukto smėlio. Per metus - jokio judesio. Nei gręžti nei betonuoti nereikia.


Blokeliai tiesiog klijuoti




Lentas geriau palyginti jau sudėjus ;)


Lentos susukti šiais nebrangiais terasiniais  varžtukais iš Varžtų pasaulio. Geri.

Po metų.. atlaikė gerai

Terasos pagrindas - stabilus.
Lentos buvo niekaip nedažytos, net ne juodinom kaip tambūrą. Palikom natūraliam senėjimui ir vaizdas mums visai patinka - natūralus.
Deja ne visos lentos buvo tiesios ir tos suktos ėmė suktis dar labiau.. išplėšė kelis varžtus. Na ne tragedija - prisukau kitais.
Tik 1 rimtą klaidą padarėm: tarp lentų dėjom tik 2-3 mm tarpus. Pasirodo.. maumedis rudenį sudrėkęs padoriai plečiasi (į plotį) ir tuos tarpus užspaudžia. Vanduo ne visu nuteka. Reikia 3-5mm tarpų.

Po metu

Šiaip į terasą nežiūriu kaip į amžiną statinį. Po 10 metų lentas pakeisim. Svarbu kad pagrindas būtų stabilus, nesupuvęs.



8 komentarai:

  1. Jeigu sijos guldytos ant silikatinio blokelio be jokios hidro, tai nieko gero.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tokiam jungtiniam mazgui kažkokios vienos apsaugos nepadarysi. Pasirūpinta kad ten mažiau vandens patektų ir jis greičiau nutekėtu drenažu.

      Panaikinti
  2. O kodėl terasa negali būti amžinas statinys? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Medis nėra amžinas. Ypač atvirame ore horizontaliai gulintis ;)

      Panaikinti
    2. Medis nėra amžinas, bet terasa gali būti. :) Yra juk alternatyvių statybinių medžiagų.

      Panaikinti
  3. Bet vistiek matau mėgėjas tarpus mažinti :) jau aišku,kad reikia didesnių tarpų, visrtiek rašo - nuo 3 mm. :) Dėk 5 mm ir bus ramu, o ne vis ieškok kaip pamažibt, gal 2 nu gal 3...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Musu klimatui vertetu terasa uzdengti stogine, kad butu sviesiau tai su skaidria danga. Koks maumedis bebutu ir ka deklaruotu jo pardavejai jis gan greitai prades puti o po stogine tarnaus kur kas ilgiau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Uždengti tektų viską - ir sienas. O sėdėti stiklainyje ne visiems patinka. Mąstėm apie tai. Net stiklinis stogas mums netiko, o ypač netiko dabartinės jų kainos. Tik tam kad išsaugoti maumedį kuris kainuoja 5 kart pigiau už stogą?
      Beje, kita pušinė terasa dar vis stovi, 5 metus jau. Prastokai atrodo, bet dar nepūna. Manau maumedis 5 metus puikiai atrodys o po 10 - pakenčiamai. Tada ir pakeisti nesunku.

      Panaikinti

Komentarai senuose blogo įrašuose moderuojami. Luktelkite kelias dienas kol Jūsų žinutė pasirodys.